Rond de jaarwisseling haalt de gemeente de afval- en hondenpoepbakken tijdelijk weg. Vanaf 30 december worden ook de containers voor de huisvuilinzameling na het legen zoveel mogelijk afgesloten. Bovengrondse papiercontainers worden tijdelijk verwijderd

Rond de jaarwisseling haalt de gemeente de afval- en hondenpoepbakken tijdelijk weg. Vanaf 30 december worden ook de containers voor de huisvuilinzameling na het legen zoveel mogelijk afgesloten. Bovengrondse papiercontainers worden tijdelijk verwijderd.

Voorkomen van schade
Dit wordt gedaan om schade door vuurwerk of brand te voorkomen. De gemeente vraagt geen afval naast containers te plaatsen, maar het neem mee terug te nemen. Dit is om brandstichting te voorkomen. Bovendien riskeer je een flinke boete als u het toch buiten achterlaat.

 ‘Gevaarlijke’ opslag
De gemeente controleert daarnaast rondom bedrijven op ‘gevaarlijke’ opslag en zal ondernemers hierop aanspreken. Het advies is om regelmatig een rondje om het bedrijfsgebouw te lopen en spullen uit het zicht te halen.

Vuurwerk bij restafval
In de dagen na de jaarwisseling komen de afvalbakken terug en gaan de containers weer open. Vuurwerkafval hoort overigens bij restafval.